Dari Belakang Camera

By: Ed Sh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 7-Aug-2007 01:58 Email | Share | | Bookmark
Ke Mount Coot-tha lagi....

Cacti
wild duck
 
View all 9 photos...
Brisbane City dari Mount Coot-Tha lookout....


cubaan zoom.....


ntah kenapa suka gamba ni....


Thursday, 26-Jul-2007 04:20 Email | Share | | Bookmark
Winter in Canberra - 02

Parliament
 
Questacon
View all 12 photos...
Canberra ni walaupun ibu negara Australia tapi jauh lebih kecil dari Brisbane, ibu negeri Queensland. Naik bas di Canberra juga senang, sebab single zone aje, so beli tiket naik sampai kehujung pun tak apa....

Ni tugu Peringatan King George V... kalau tak salah kat Malaysia ada Sekolah KGV... kat mana arr...


Winter di Canberra ni memang menyengat...sejuk, pokok-pokok pun banyak yang tak berdaun...tak macam Brisbane...


Seperti di Putrajaya...Canberra juga ada tasik buatan. Tasik ni namanya Lake Burly Griffin...sempena nama perancang bandar Canberra berketurunan Amerika.


Canberra ni di Australian Capital Territory....So ni dia Dewan Perundangan ACT.


Friday, 20-Jul-2007 01:47 Email | Share | | Bookmark
Ke Thredbo, Snowy Mountain, New South Wales.

 
Nasri ngan Eizaz
Thredbo
View all 16 photos...
Pada Isnin 9 Julai yang lalu saya telah mengambil cuti dari melakukan kerja-kerja di National Archive untuk pergi ke Thredbo, Snowy Mountain, dengan Eizaz dan Nasri. Tujuannya tak lain dari nak main salji..... tempat ni memang menarik, tapi kureng seronok sket sebab my other half tak pegi.









Wednesday, 11-Jul-2007 21:27 Email | Share | | Bookmark
Winter in Canberra - 01

Memorial Perang Australia
Parlimen Lama
Dalam Masjid Abu Bakr Canberra
View all 11 photos...
Arkib Negara Australia, East Block

Pergi ke Canberra, untuk collect data di NAA.

Dari Depan Bangunan Arkib

Cuaca di Canberra ni memang sejuk.

Taman di Old Parliament House


Tempat Lepak

Terima kasih daun keladi kepada Bob, Eizaz, Faee, & Kimi. Memang best la kat umah korang.


Monday, 18-Jun-2007 04:12 Email | Share | | Bookmark
Queen Victoria

Georgetown, Penang Island
Penang Island
Brisbane
View all 5 photos...
Queen Victoria - Georgetown, Pulau Pinang, Malaysia [formerly Prince of Wales Island, Straits Settlements]

Patung Queen Victoria ni berada dalam kawan berpagar, susah nak pegi dekat dan baca apa yg tertulis dibawah tu...ini pun lens kamera terpaksa diletak celah pagar tu...

Queen Victoria - Brisbane, Queensland, Australia.


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net