Dari Belakang Camera

By: Ed Sh

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 4-Feb-2008 00:52 Email | Share | | Bookmark
Entry Dedicated to Edoras

To Edoras, my fellow fotopager and LOTR fan...thanks for dedicating an entry to me.....

hope you like this pic...and sorry for the delay, I need to find a nice subject for you...what else...LOTR..


Wednesday, 30-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Abilene lagi.....

Fountain yg beku
Pistol tidak dibenarkan bawa masuk
Five Pillars
View all 18 photos...
Walaupun sy telah kembali ke Boston 2 hari lepas, tapi entry kali ni masih lagi pasal Abilene, Kansas. Hari Ahad lepas, sy telah berbasikal meronda di bandar Abilene sambil 'menembak' pemandangan yg dirasakan menarik. Basikal ni dipinjamkan oleh Eisenhower Library kepada researcher yg buat research kat sana.
Sekali pandang Basikal ni tak ada brek, sy mula fikir cam tu gak....tapi basikal US ni brek dia lain sket. Bila nak brek cuma kayuh ke belakang je, basikal makin perlahan dan kalau kayuh kebelakang dengan kuat kira macam emergency brek la...


Ini gambar Seely Mansion, selain Lebold Mansion, Seely Mansion ni popular gak. Org yang bina Mansion ni seorang ahli farmasi pada kurun yg lepas....dia kaya sebab org beli ubat dia...


Bangunan ni asalnya Gereja, tapi Gereja tu dah pindah so sekarang ni dijadikan tempat show teater....memang cantik...


Di Buckeye Road ni memang berbaris Mansion....so yg ni Historic C.L. Brown Mansion...tapi tak pasti plak sapa dia...


Yang ni adalah rumah idaman sy...tak terlalu besar....ada buaian di depan verandah tu...Semasa di Abilene ni sy merakamkan 311 keping gambar rumah dan pemandangan yang sy rasa menarik...


Sy masuk tour ke dalam Lebold Mansion, memang berbaloi bayar USD10 utk masuk, dlm tu di hias dgn perabut zaman Victoria. Ini ialah siling dlm salah satu bilik rumah tu....setiap bilik siling dia lain....memang cantik...this picture does even justify how beautiful it was...


Ini pulak ialah Bank...bukan rumah ya....memang bagus la simpan duit dalam bank ni...


Train station ni sekarang ni tak mengendalikan perkhidmatan penumpang....cuma barang-barang je...


Inilah Eisenhower Library, di Eisenhower Center.....selama 5 hari bekerja dihabiskan di library ni...dari 9 pg - 4.30ptg...sebanyak 1181 gambar dirakamkan disini...bermakna selepas ni kene la analisis 1181 mukasurat tu…kamera saya merakamkan 1492 keping gambar di Abilene….


Quote:
Thanks for all the comments...really appreciate it


Monday, 28-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Prairie

Another Grain Silo
Koc untuk gandum
Muzium Fashion
View all 9 photos...
Abilene, Kansas ni terletak di tengah kawasan Prairie...kepada yg membesar di zaman awal 80an pasti ingat drama 'The Little House on the Prairie'.....


Ini adalah gambar 'Grain silo' tempat dimana gandum dikumpulkan sebelum dihantar ke kilang....


'Grain silo' ni memang besar....bandingkan saiz kepala keretapi di tepi tu...


Prairie ni memang saujana mata memandang.....


Gambar dirakamkan di Chapman...bandar kecil berhampiran Abilene...


Ni pulak...Memorial Tentera US...



Quote:
Thanks to Clarke for the ride, or else I won't be able to capture these lovely photos of his hometown, hope to meet him again someday




Friday, 25-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Abilene, Kansas 64710.

This is the Eisenhower Statue in front of the Eisenhower Library.


Abilene is Little Town of Mansions...there are 62 mansions listed in the city brochure...this is Lebold Mansion...built in 1880, the shuttle driver told me that is was built on the dugout.


The next three pictures are among the nice big houses found in Abilene.





Tuesday, 22-Jan-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Ke Abilene, Kansas.

Semalam 21 January, saya telah travel dari Boston Massachusetts ke Abilene, Kansas. Perjalanan yg memang jauh dan meletihkan. Bermula dgn keluar naik teksi ke Logan Airport Boston, jam 4 pagi. Flight ke Washington DC, jam 6 pg. Sampai di DC jam 7.30, pastu jam 8.30 naik pulak flight ke Kansas City, Missouri. Setelah sampai di Kansas City, naik shuttle van ke Junction City...jaraknya kira-kira 200km. Dari Junction City, ada pakcik dari Eisenhower Foundation jemput untuk ke Abilene. Abilene ni memang bandar koboi yg dihuni oleh kira-kira 7000 orang.


Inilah tempat dituju...Eisenhower Center. Di Eisenhower Center ni ada Muzium, Library, Visitor Center, Kubur Eisenhower dan Isteri dia....dan rumah tempat dia membesar. Kiranya tempat ni macam memorial untuk Presiden Eisenhower. Saya akan buat research di Eisenhower Library ni sampai 29hb akan dtg....


Dalam bangunan inilah kubur Eisenhower...building ni nama dia Place of Meditation...


Ini pula rumah dimana Eisenhower membesar...Cuaca di Abilene ni jauh lebih sejuk dari Boston...hari ni suhu jatuh sampai -14C walaupun hari begitu cerah


Ini pula Gereja Roman Katholik di depan Eisenhower Center



Quote:
gambar-gambar ni ada yg kurang baik angle dia...cuaca terlalu sejuk tak boleh nak concentre...snap aje la..


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net